Onzeker zijn betekent dat je twijfelt aan jezelf, aan de beslissingen die je neemt of je jezelf druk maakt om wat anderen over je denken. Je bent ergens (veelal onterecht) niet zeker over en daarom twijfel je. Je vraag je af of je de dingen wel goed doet. Je gaat piekeren en bent gespannen. Het kan in allerlei vormen voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld onzeker zijn over jezelf, over een ander, over je prestaties, enzovoorts. Als de onzekerheid blijft bestaan, kan dit leiden tot een gebrek aan eigenwaarde en problemen op meerdere levensgebieden.
Wat is onzekerheid?
Wanneer heb je hulp nodig?
Voortdurende onzekerheid kan een grote invloed hebben op je dagdagelijks functioneren, je welbevinden en je manier waarop je in het leven staat. Het kan zelfs leiden tot depressieve klachten. Ook kan het voor je omgeving lastig zijn, bijvoorbeeld je partner, je kind of collega’s.
Als jij je belemmert voelt om te leven vanuit jouw kracht, neem dan gerust contact op als je over je onzekerheid wilt praten.
Voel jij je belemmert in je functioneren, wil je graag het beste uit jezelf halen, stralen vanuit je kracht en meer regie op je eigen leven ontwikkelingen zodat je gelukkig en vitaal bent?
Maak gerust, vrijblijvend een afspraak bij Peter & Anne Coaching Therapie. Samen bekijken we hoe ik je kan ondersteunen om bewuster en krachtiger in het leven te staan.
Ook als je je niet direct herkend in deze omschrijving, maar je hebt toch het gevoel dat je uit balans bent of even niet meer weet hoe je op eigen kracht verder kunt, mag je altijd een afspraak maken.
Doe de zelfscan!
Wil je weten of je (mogelijk) last hebt van onzekerheid, doe dan hier de zelfscan. (Deze zelfscan geeft een indicatie en is absoluut geen diagnose. De uitkomst van de test kan je helpen meer inzicht te geven én is wellicht aanleiding om hulp te zoeken en een afspraak te maken.)
Is de mening van een ander belangrijk voor je?
Correct!
Wrong!
Twijfel je over of aan jezelf?
Correct!
Wrong!
Durf of doe je dingen niet omdat je op voorhand al denkt dat het toch zal mislopen?
Correct!
Wrong!
Ben je bang om te falen?
Correct!
Wrong!
Laat je je leiden door wat anderen van je vinden om te bepalen of je iets goed doet?
Correct!
Wrong!
Denk je dat iets helemaal goed of helemaal fout is, zonder een middenweg te zien?
Correct!
Wrong!
Vind je dat je geen fouten mag maken?
Correct!
Wrong!
Maak je je altijd druk over wat andere van je denken/ vinden?
Correct!
Wrong!
Denk je bij spanningen of een conflict altijd dat het wel aan jou zal liggen?
Correct!
Wrong!
Vraag je vaak aan de mensen om je heen of ze boos op je zijn of dat ze je nog wel leuk vinden?
Correct!
Wrong!
Zoek je steeds bevestiging/ goedkeuring bij anderen maar vindt je het vervolgens moeilijk om deze te accepteren?
Correct!
Wrong!
Heb je het gevoel dat iedereen een hekel aan je heeft of dat iemand anders toch echt leuker is dan jij?
Correct!
Wrong!
Ben je bang dat anderen slecht over je praten?
Correct!
Wrong!
Voel je je niet prettig in een groep en zoek je dan vaak één persoon om je aan vast te houden?
Correct!
Wrong!
Reageer je hard en fel als je gekwetst wordt?
Correct!
Wrong!
Ben je jaloers op relaties die anderen met elkaar hebben?
Correct!
Wrong!
Share the quiz to show your results !
Subscribe to see your results
%%personality%%
Loading...
Werkwijze
Als startpunt stel jij jouw doel op. In dit doel beschrijf jij, jouw gewenste situatie. Dit geeft richting aan het verdere traject en helpt om resultaat te boeken. Ook helpt het stellen van een doel jouw onbewuste om ongemerkt keuzes te maken die jouw doel dienen. Vervolgens gaan we samen op zoek naar de oorsprong van jouw probleem. Door bewustwording van je ‘onbewuste’ gedachten, gevoelens en gedrag, krijg je inzicht in ‘waarom je doet zoals je doet, denkt zoals je denkt en voelt zoals je voelt.’
Vanuit deze bewustwording, kun je vervolgens de keuze maken om het anders te gaan doen en los te laten wat niet meer nodig is. Op deze manier ontstaat er ruimte voor een duurzame verandering.